CURS 2011-12

Concurs literari: Meravelles del Llull, XVIIIé. 
Departament de Valencià:Llengua i literatura

 Enguany també fem l’ullet!

 Meravelles del Llull és un concurs veterà : portem ja divuit anys encoratjant l’alumnat a la creació  i esperonant-los la imaginació en els diversos àmbits relacionats amb el nostre quefer lingüístic i educatiu. Hem procurat, sempre, mantindre l’ull obert a la renovació i les modalitats han variat sovint per tal de moure, remoure i recolzar els esperits més emprenedors i imaginatius. Inicialment els clàssics: narrativa i poesia. Sempre!. Poc a poc i durant molts anys el còmic es va fer un lloc important.Els cal·ligrames també han tingut plaça. Vingué l’assaig, els experiments teatrals i muntatges diversos i el vídeo (oh! )…… Bob Dylan ja té 70 anys: ja fa temps que els temps estan canviant …..i continuaran canviant, tingeu-ho per ben segur. Enguany en fem un de sorprenent : Sorpresa!
Experimentem i canviem amb ull viu, hem de renovar-nos i hem, fet l’ullet a la clientela. Hem convocat de manera més subtil, hem jugat fora de casa al Sambori, hem incorporat el llenguatge audiovisual….
PrevisualitzaTot això més des de la pràctica de la classe i no tant des de la convocatòria formal . Pel camí de la convocatòria algunes veus i treballs se n’allunyaven o es perdien. Volem recuperar més treballs i més veus i més meravelles, perquè pensem que sempre hi ha molt de meravellós per extraure (algú ha dit que  aquesta professió demana, reclama, ens aboca a l’optimisme si no……..)
Au vinga amunt! : fem l’ullet i reinventem les “meravelles del Llull”.

Bases :
1.-Els participants són tots els alumnes matriculats a l’Institut “Ramon Llull” durant el    
   curs 2011-12.
            2- El premis tenen tres modalitats :

NARRATIVA, CÒMIC i LLENGUATGE AUDIOVISUAL (vídeo, fotografia, fotomuntages. Stop Motion…)
Els treballs hauran de presentar-se en  valencià i en cada cas el tema serà lliure. Cada modalitat distingirà tres  nivells:
                         -1er.Cicle d’ESO
                         -2n. Cicle d’ESO.
                         -Batxillerat
La quantia dels distints premis estarà en funció de la subvenció que dóna l’Associació de Mares i Pares de l’Institut
3.- En la modalitat de narrativa els treballs hauran de tenir una extensió màxima de quatre fulls: tres fulls per a narrativa o assaig ; quatre poemes en poesia,i el còmic i l’audiovisual format i extensió lliure
4.- El termini de presentació acaba el dia 12 de juny
5.- El  Jurat estarà format pel professorat del Departament de Valencià i serà presidit pel  Cap del Departament.. Hom podrà declarar desert algun premi .
6.- La decisió del Jurat serà inapel·lable  i es farà pública a final de curs en l’acte de lliurament de premis organitzat per l’Institut i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes. Amb suficient antelació es publicarà la data concreta.
7.- Els concursants es comprometen a acceptar aquestes bases en la seua totalitat. Qualsevol cas no previst haurà de ser resolt pel  Jurat.



València  18 de maig del 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada